Welke bloemen voor ziekenhuis?

De vraag: welke bloemen voor ziekenhuis? Kunnen we eigenlijk makkelijk beantwoorden. Namelijk; zijdebloemen. De meeste ‘verse’ bloemen zijn verboden in ziekenhuizen. Deze kunnen schadelijk zijn voor mensen met bijvoorbeeld luchtwegklachten. Zijden bloemen van Qlasse zijn juist uitermate geschikt om wachtruimtes, praktijken en zalen mee te decoreren. Die zijn altijd vrij van allergenen. En zeker op plaatsen waar weinig daglicht komt kunnen ze zeer goed gedijen.

Wanneer kunstbloemen gebruiken?

Hoogwaardige kunstbloemen van zijde kunnen bij elke gelegenheid gebruikt worden. Zeker ook op plekken waar weinig zonlicht is. Ook zijn ze uitermate geschikt voor branches waar weinig tijd is voor ‘tuinieren’. Klinieken, ziekenhuizen, of huisartsen- en tandartspraktijken dus. Zorg er wel voor dat je ze niet altijd buiten neerzet. Ze kunnen dan gaan verkleuren en door regen worden ze vaak lelijk.

Verder kun je zijdebloemen met verschillende type bloesems uitwisselen of bij elkaar zetten. Ze gaan ook nog eens jarenlang mee. Dit in tegenstelling tot de ‘natuurlijke’ varianten, waarbij je goed moet nadenken welke samen kunnen. Daarnaast gaan ‘verse’ bloemen meestal maar twee weken mee. Gelukkig kun je met de zijdebloemen eindeloos variëren. En hoef je niet om de week nieuwe boeketten te regelen.

Welke bloemen voor ziekenhuis? De pluspunten van zijdebloemen.

Voor een ziekenhuis of praktijk heeft de zijdebloem veel voordelen. Allereerst is het niet nodig om ze water te geven of te verzorgen. Enkel met een plumeau zachtjes het stof eraf halen is ruim voldoende. Ten tweede blijven de bladeren en takken mooi zitten. Hierdoor heb je geen vieze vloeren of rondzwervend vuil. Ten derde zien ze er echt super realistisch uit. Dit wordt mede bepaald door het volgende:

  • De vorm van de blaadjes;
  • Het gebruikte materiaal, zijde dus;
  • De structuur voelt aan als echt.

Wordt het hoog tijd om het ziekenhuis, praktijk of ruimte op te fleuren? Laat je dan eens inspireren door onze collega’s. Zij kunnen je verrassen met de mooiste zijdebloemen en zijdeplanten in het assoirtiment.