Hoe lang gaan zijdebloemen mee?

Waarom kies je voor bloemen van zijde en hoe lang gaan zijdebloemen mee? Hoogwaardige kunstbloemen hebben vaak een prijzig imago. Daardoor kiezen veel mensen nog steeds voor verse bloemen. Maar doordat je deze minstens elke twee weken moet verversen, ben je vaak duurder uit. Een bloesem van zijde gaat daarentegen tientallen jaren mee als je deze goed blijft verzorgen.

Hoe houd ik mijn kunstbloemen mooi?

Door het gebruik van zijdebloemen is het onderhoud van bloemen erg makkelijk. Een bos verse bloemen zijn erg mooi, maar je hebt er wel meer werk van. Met de investering in zijdebloemen heb je jarenlang plezier van de natuur in huis.

Maar hoe kun je zijdebloemen het beste onderhouden?

In de praktijk heb je er weinig onderhoud van. Ze hebben geen last van tocht en kunnen in elke ruimte staan. Daarnaast kunnen ze gewoon goed tegen de zon. Zorg er wel voor dat je de bladeren en takken regelmatig afstoft. Dit kan door zachtjes te blazen of met een plumeau. Hierdoor kun je jaren genieten van je boeketten.

Kun je kunstbloemen in water zetten?

We adviseren om de zijdebloemen in een vaas te zetten zonder water. Het vocht kan namelijk op termijn de stelen beschadigen.

Hoe lang gaan zijdebloemen mee? De voordelen

Zijdebloemen brengen namelijk enorm veel voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan het niet verwelken van de blaadjes. Maar ook geen los zwevend stuifmeel meer wat allergische reacties kan uitlokken. Ideaal dus voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, klinieken en praktijken.

Verder kun je ze voor meerdere doeleinden gebruiken. Allereerst kun je er concerten, evenementen en beurzen mee stylen. Ten tweede kun je scholen, universiteiten en gebouwen een mooie uitstraling geven.

De ‘bloemisten’ van Qlasse zijn ervaren bloemschikkers. Zij weten de juiste (zijde)bloemen te vertalen naar al je wensen. Neem contact met ons op als je meer informatie nodig hebt.